Αναδείχθηκαν οι ράγες του τραμ στην Αγ.Μηνά μετά την παρέμβαση Γάκη

Παρέμβαση του Βασίλη Γάκη, υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό «Θεσσαλονίκη υπεύθυνα» του υποψήφιου Δημάρχου Νίκου Ταχιάου, συνέβαλε στην ανάδειξη των ραγών του παλαιού τραμ στην οδό Αγίου Μηνά.

Gepostet von Vasilis Gakis am Freitag, 17. Mai 2019

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια εργασιών για την ανάπλαση και διαμόρφωση της οδού Αγίου Μηνά (στο τμήμα μεταξύ Βενιζέλου και Ίωνος Δραγούμη) σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας, ο Βασίλης Γάκης παρατήρησε ότι μετά την απομάκρυνση του ασφαλτοτάπητα αποκαλύφθηκε το λιθόστρωτο μέρος του παλαιού δρόμου, αλλά και οι ράγες του παλαιού τραμ.

Αντιλαμβανόμενος ότι οι παραπάνω εργασίες «αποκάλυψαν» μέρος της ιστορικής εξέλιξης των συγκοινωνιών στην πόλη μας, ζήτησε από το Δήμο Θεσσαλονίκης να παρέμβει ώστε μέσω τροποποίησης της αρχικής μελέτης να ενεργήσει κατάλληλα ώστε να αναδείξει την παλαιά οδό, που σε συνδυασμό με τα κτίρια «εποχής» της συγκεκριμένης περιοχής μπορούν να αποτελέσουν ένα ολοκληρωμένο ανοιχτό μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το όλο θέμα πήρε έκταση ύστερα από δική του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και, χάρη σε αναδημοσιεύσεις που υπήρξαν σε ενημερωτικές ιστοσελίδες της πόλης, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου προέβησαν σε τροποποίηση του αρχικού σχεδίου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι ράγες του παλαιού τραμ να διασωθούν και στο άμεσο μέλλον να αποτελέσουν αναπόσπαστο κομμάτι από την ιστορία της πόλης που θα μπορούμε να κληροδοτήσουμε και στις επόμενες γενιές.

Gepostet von Vasilis Gakis am Freitag, 17. Mai 2019

Loading