Ταχιάος: «Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλειδί για την ανάπτυξη στη Θεσσαλονίκη»

«Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις ήταν οι στυλοβάτες της οικονομίας της Θεσσαλονίκης και  είναι αυτές που τώρα πρέπει να στηριχθούν» τόνισε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο υποψήφιος βουλευτής Ν.Δ. στην Α’ Θεσσαλονίκης Νίκος Ταχιάος.

«Η Θεσσαλονίκη δεν είχε μεγάλες εταιρίες ή πολυεθνικές, όπως είχε η Αθήνα. Είχαμε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, γι’ αυτό η μεσαία τάξη της Θεσσαλονίκης έχει συμπιεστεί πάρα πολύ. Έχει αποδειχθεί ότι στην Ελλάδα δεν αρκούν μόνο οι πολύ μεγάλες επενδύσεις, οι οποίες είναι καλοδεχούμενες βέβαια. Για μένα το κλειδί είναι οι μικρές επενδύσεις που κάνουμε οι Έλληνες στον τόπο μας» είπε ο Νίκος Ταχιάος.

Ο υποψήφιος βουλευτής επεσήμανε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η  Θεσσαλονίκη είναι η ανάπτυξη καθώς « ζει τον ανταγωνισμό με τους γείτονές της, όταν στη Βουλγαρία εγκαθίστανται ελληνικές επιχειρήσεις για να εκμεταλλευτούν το 10% του φόρου».

Ο Νίκος Ταχιάος τόνισε πως η ΝΔ αναλαμβάνοντας την διακυβέρνηση της χώρας θα προχωρήσει άμεσα στη μείωση της φορολογίας  και των ασφαλιστικών εισφορών.

«Η φορολογική μεταρρύθμιση και η αδειοδοτική μεταρρύθμιση σε επίπεδο παρεμβάσεων που χρειάζονται,θα δώσουν το έναυσμα για να ξεκινήσουν οι  παραγωγικές επενδύσεις. Αυτό σημαίνει ότι η πόλη και η χώρα θα μπει σε αναπτυξιακή τροχιά, θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και ευκαιρία πλούτου κυρίως για την μεσαία τάξη» κατέληξε.

Loading