Κ. Νοτοπούλου: Καταγγέλλει σεξιστικό περιστατικό από υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο

Τα σεξιστικά σχόλια ενός υποψήφιου δημοτικού συμβούλου με τον συνδυασμό «Θεσσαλονίκη Πρώτη» του Π. Λεκάκη, κατήγγειλε η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου με ανακοίνωση που εξέδωσε ο δικός της συνδυασμός.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η επικεφαλής της παράταξής μας, εδώ και καιρό βρίσκεται στο στόχαστρο ενός σεξιστικού οχετού από κάποιον…κύριο. Η περίπτωσή του και οι επαναλαμβανόμενες χυδαίες επιθέσεις εναντίον της Κατερίνας Νοτοπούλου δεν θα μας απασχολούσαν καθόλου αν αυτός ο…κύριος δεν διεκδικούσε την ψήφο των πολιτών στον συνδυασμό «Θεσσαλονίκη Πρώτη» του Πέτρου Λεκάκη και δεν διαφήμιζε τον εαυτό του ως πρότυπο.

Αναρωτιόμαστε αν ο κ. Λεκάκης συμφωνεί με την εξήγηση του υποψηφίου του για το πως «κατάφερε» μια νέα γυναίκα να γίνει υφυπουργός και τώρα υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Λόγος και εικόνα που ταιριάζει στο «Μακελειό. Εάν ο κ. Λεκάκης και οι άλλες – οι υποψήφιες – οι του ψηφοδελτίου του, αποδέχονται και ενσωματώνουν την πολιτική πρακτική του εν λόγω, τότε πολύ φοβόμαστε πως η παράταξή τους πρέπει να αλλάξει όνομα. «Σεξισμός Πρώτα». Αν όχι θα πρέπει να τον αποσύρουν τώρα από το ψηφοδέλτιό τους.

Στη Θεσσαλονίκη που όλοι θέλουμε δεν υπάρχει χώρος για παρόμοιες πρακτικές, ειδικά από ανθρώπους που δηλώνουν ότι θέλουν να συμμετάσχουν στα κοινά. Όλοι μας οφείλουμε να απομονώσουμε κάθε είδους ρατσισμό όπου και αν τον συναντήσουμε. Επιτέλους ας οικοδομήσουμε τον πολιτικό πολιτισμό που αρμόζει σε αυτήν την πόλη και την ιστορία της. Άλλο το χιούμορ, η σάτιρα και η παρωδία και άλλο να ποδοπατάς χαρακτήρες και να δολοφονείς προσωπικότητες. Αυτός είναι ωμός σεξισμός».

Loading