Τη Βόρεια Μακεδονία επισκέπτεται σήμερα ο Ν. Δένδιας

Κατά την διάρκεια της συνάντησης αναμένεται να εξετασθεί το σύνολο των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένων της οικονομίας και της ενέργειας, καθώς και η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

Στα Σκόπια μεταβαίνει την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστα Φραγκογιάννη, κατόπιν πρόσκλησης του ομολόγου του, Μπουγιάρ Οσμάνι.

Ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, Ζόραν Ζάεφ, τον αναπληρωτή πρωθυπουργό για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Νικολά Ντιμιτρόφ, τον πρόεδρο της Βουλής, Ταλάτ Τζαφέρι και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Στέβο Πενταρόφσκι.

Μετά από την ολοκλήρωση των συνομιλιών των δύο υπουργών Εξωτερικών, αναμένεται να υπάρξουν δηλώσεις, γύρω στις 11:45 ώρα Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εξωτερικών θα θέσει στους ανωτέρω αξιωματούχους το ζήτημα της πλήρους, συνεπούς και με καλή πίστη εφαρμογής της συμφωνίας των Πρεσπών.

Θα εξετασθούν επίσης οι εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή.

Υπενθυμίζουμε οτι ο κ. Δένδιας είχε συναντηθεί με τον ομόλογό του τον περασμένο Ιανουάριο στην Αθήνα.

Ο κ. Δένδιας είχε αναφέρει στη συγκεκριμένη συνάντηση ότι χρειάζεται προσπάθεια όσον αφορά στην υλοποίηση και τη συνεπή χρήση του ονόματος και των ορολογιών από όλα τα δημόσια όργανα και τους ιδιωτικούς φορείς, συμπεριλαμβανομένων και των ιστοσελίδων. Χρειάζεται ακόμη προσπάθεια για την εξάλειψη, την εκρίζωση του προβλήματος της αρχαιοποίησης, την αφαίρεση του ήλιου της Βεργίνας από όλους τους δημόσιους χώρους και τις δημόσιες χρήσεις.

«Δυο χρόνια μετά τη θέση σε ισχύ της Συμφωνίας των Πρεσπών, αναγνωρίζουμε ότι έχει γίνει πολύ μεγάλη προσπάθεια στην εφαρμογή της. Αλλά βεβαίως απαιτείται μεγαλύτερη πρόοδος», είχε επισημάνει.

Δείτε επίσης: Ρ. Μενέντεζ: “Στόχος μου να δω και τον τελευταίο Τούρκο στρατιώτη να φεύγει από την Κύπρο”

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading