Η Mercedes παρουσίασε το Vision Simplex Concept

Η Mercedes, παρουσίασε το Vision Simplex Concept, μια μελέτη που ενσωματώνει την κληρονομιά και το μέλλον της μάρκας. Σύμφωνα με την εταιρία, συμβολίζει τη μετάβαση σε μια νέα εποχή σχεδιασμού και τεχνολογίας. Ταυτόχρονα είναι ένα αφιέρωμα στην ιστορική κληρονομιά και τη γέννηση της πολυτελούς γερμανικής μάρκας.

Την άνοιξη του 1901, την εβδομάδα των αγώνων στη Νίκαια της Γαλλίας, ένα αυτοκίνητο με σχεδίαση που δεν είχε εμφανιστεί μέχρι τότε, πηρέ θέση στην αφετηρία. Το αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων, είχε αναπτύξει η Daimler-Motoren-Gesellschaft, με την εισήγηση του οραματιστή Emil Jellinek.
Το Mercedes 35 PS, το οποίο πήρε το όνομά του από την κόρη Mercedes του Jellinek, εμφανίστηκε με μια εντελώς νέα αρχιτεκτονική οχημάτων και κυριάρχησε στις διοργανώσεις.
Το νέο πρωτότυπο Vision Simplex Concept, θυμίζει αυτό το ιστορικό μοντέλο. Είναι ένα διθέσιο με ελεύθερους τροχούς, που επιτρέπει την επαφή του οδηγού και του συνοδηγού με τη φύση. Η πολυτέλεια είναι εμφανής στις πολυάριθμες λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα το ρολόι στο ταμπλό οργάνων, οι βίδες και ο σχεδιασμός των ιμάντων.

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading