Στήριξη Σλοβενίας στην ευρ. πορεία των Δ. Βαλκανίων

Τη στήριξη της Σλοβενίας στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων επανέλαβε ο πρωθυπουργός της χώρας, Μάριαν Σάρετς, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε, στο Βελιγράδι, με την πρωθυπουργό της Σερβίας, Άνα Μπρνάμπιτς, με την οποία εξέτασαν θέματα εμβάθυνσης της διμερούς συνεργασίας.

Η κ. Μπρνάμπιτς τόνισε ότι η Σλοβενία είναι ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές στη Σερβία, με περίπου 1.600 εταιρείες σλοβενικών συμφερόντων να είναι ενεργές, προσθέτοντας ότι το διμερές εμπόριο ακολουθεί ανοδική πορεία και το 2018 σημείωσε αύξηση κατά 14%, με την αξία του να ξεπερνά το 1,5 δισ. ευρώ.

Αναφερόμενη στη συμφωνία Σλοβενίας- Σερβίας για την απασχόληση Σέρβων εργαζομένων στη Σλοβενία, η οποία θα τεθεί σε ισχύ τον επόμενο μήνα (Σεπτέμβριος 2019), η κ. Μπρνάμπιτς εκτίμησε ότι δεν θα προκαλέσει σημαντική εκροή εργατικού δυναμικού.

Ο κ. Σάρετς συναντήθηκε, επίσης, με τον Πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο οποίος τον ευχαρίστησε για τη στήριξη της Σλοβενίας στην ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας.

Ο κ. Βούτσιτς – σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε ανακοίνωση της σερβικής Προεδρίας – έδωσε έμφαση στην οικονομική συνεργασία με τη Σλοβενία.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading