Χρηματιστήριο: Πτώση 0,64% στην Αθήνα

Πτώση στην Αθήνα με κατά τι χαμηλότερο τζίρο σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα νεότερα από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, αλλά και τις εξελίξεις με τις τράπεζες.

Η αγορά θέλει νέα, τόσο για την εξέλιξη της οικονομίας όσο και επιχειρηματικά, τα οποία ήδη αρχίζουν να δημοσιοποιούνται από τις εταιρείες.  Χθες, όμως, ο διοικητής της Τραπέζης Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας παρουσίασε την ελληνική οικονομία σε επίσημο γεύμα με τα στελέχη της Γερμανικής Bundesbank και δέχθηκε πλήθος ερωτήσεων σχετικά με την ανάπτυξη, τις ιδιωτικοποιήσεις, την γραφειοκρατία, την διαφάνεια.

Τι είπε ο Γιάννης Στουρνάρας στους Γερμανούς

Όπως εξήγησε  για μια ακόμα φορά ο κ. Στουρνάρας, η Ελλάδα χρειάζεται χαμηλότερα πλεονάσματα προκειμένου να δοθεί χώρος για την ανάπτυξη της οικονομίας. Το ενδιαφέρον από την γερμανική πλευρά δεν είναι τυχαίο δεδομένου ότι, κρίσιμοι τομείς (λ.χ αεροδρόμια, τουρισμός) ελέγχονται από Γερμανικές εταιρείες. Εν τω μεταξύ σε δυο ημέρες αναμένεται η αναβάθμιση από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poors- αναβάθμιση η οποία βρίσκεται ήδη στις τιμές.

Πριν από λίγο ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 849,23 μονάδες καταγράφοντας πτώση 0,66%. Με πτώση 0,70% η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στα 0,3396 ευρώ. Με πτώση 1,12% η Eurobank στα 0,88 ευρώ. Πτώση 1,50% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 3,554 ευρώ. Πτώση 1,43% για την ΕΧΑΕ στα 5,5 ευρώ. Με πτώση 0,93% η μετοχή της ΔΕΗ στα 2,348 ευρώ. Με απώλειες 0,46% ο ΟΠΑΠ στα 10,90 ευρώ και οριακή πτώση για τον ΟΤΕ στα 11,68 ευρώ. Οριακές απώλειες για τον Μυτιληναίο στα 9,77 ευρώ.  Οι συναλλαγές μετά από μισή ώρα κινούνται στα 4,6 εκατ. ευρώ.

Loading