Σχέδιο επαναλειτουργίας της εφημερίδας «Μακεδονία» με στήριξη του υπ. Εργασίας

Το υπουργείο Εργασίας στηρίζει το σχέδιο επαναλειτουργίας της εφημερίδας «Μακεδονία», στη Θεσσαλονίκη, με τη μορφή Κοινωνικής Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (ΚΟΙΝΣΕΠ).

Αυτό έκανε γνωστό ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Νεφελούδης, κατά την ομιλία του στο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας , στη θεματική ενότητα “Κοινωνική Πολιτική, Εργασιακές Σχέσεις και Αλληλέγγυα Οικονομία”.

Σε εξέλιξη η διαδικασία σωτηρίας της εφημερίδας «Μακεδονία»

«Με το χώρο του Τύπου της Θεσσαλονίκης έχουμε ασχοληθεί, σε όλες τις περιπτώσεις εφημερίδων που έχουν κλείσει -“Θεσσαλονίκη”, “Αγγελιοφόρος”, “Μακεδονία”-, έχουμε δώσει στους εργαζόμενους το έκτακτο βοήθημα, έχουμε κάνει αρκετές συναντήσεις με εργαζομένους”, είπε αρχικά ο κ. Νεφελούδης.

Ο γ.γ. του υπουργείου Εργασίας έκανε λόγο για ένα «πάρα πολύ ενδιαφέρον και σημαντικό νέο, το οποίο αφορά την πόλη και τον χώρο της δημοσιογραφίας» και εξήγησε τις ενέργειες που γίνονται.

“Ήδη, είμαστε στη διαδικασία ένταξης στο μητρώο των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων μίας αίτησης για ΚΟΙΝΣΕΠ από τους δημοσιογράφους της Μακεδονίας, για να ξαναλειτουργήσει η εφημερίδα και να ξαναλειτουργήσει ως συνεταιριστική οργάνωση”, δήλωσε σχετικά.

Μάλιστα, προανήγγειλε και τη στήριξη του εγχειρήματος από την αγορά της Θεσσαλονίκης, λέγοντας: «Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό και από ό,τι γνωρίζω θα έχει την υποστήριξη και επιχειρηματικών κύκλων της πόλης, έτσι ώστε να μπορέσει να διασφαλιστεί η βιωσιμότητά της. Είμαστε σε μία πάρα πολύ μεγάλη και κρίσιμη φάση αναδιάρθρωσης στο χώρο του Τύπου, η οποία δημιουργεί τεράστια θέματα, στα οποία εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε”.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΜ-Θ, της ΕΠΗΕΘ και της ΕΤΗΠΤ-Θ έχουν συγκαλέσει συνέλευση όλων των εργαζομένων στην εφημερίδα «Μακεδονία» για τη Μεγάλη Δευτέρα 2 Απριλίου, στις 12:30, στην αίθουσα συνεδρίων της ΕΣΗΕΜ-Θ, προκειμένου να συζητηθούν οι εξελίξεις στο θέμα που «καίει» δεκάδες οικογένειες και εργαζομένους που εδώ και μήνες βρίσκονται «στον αέρα».

Loading