Σοβαρευτείτε λίγο με το δικαίωμα της ψήφου σας!

Του Θεόδωρου Παπαδόπουλου
Σοβαρευτείτε λίγο με το δικαίωμα της ψήφου σας! Άλλη μια εκλογική αναμέτρηση ενόψει και άλλη μια φορά στη χώρα αυτή διάφοροι γραφικοί, τσαρλατάνοι, γελωτοποιοί και γελοίοι θα ζητήσουν, μεταξύ άλλων υποψηφίων, την ψήφο μας.

Και φυσικά πολλοί από εμάς χωρίς δεύτερη σκέψη θα τους τη δώσουμε. Άλλωστε και τι δεν έχουμε δει μέσα στη Βουλή. Ειδικά τα τελευταία χρόνια μέσα στις δύσκολες καταστάσεις που αντιμετώπισε η χώρα και όλοι εμείς, οι επιλογές  χειρότερες σε πολλές περιπτώσεις, ή ακόμα και ακατανόητες σε κάποιες άλλες.

Οι δικαιολογίες πολλές, όμως δεν πείθουν κανέναν, είναι η αλήθεια, καθώς τώρα που οι καταστάσεις είναι κρίσιμες, πρέπει να σκεφτεί κανείς ξανά και ξανά ποιον θα ψηφίσει. Όσο για αυτούς που δεν θα έπρεπε, κατά την ταπεινή μου γνώμη, να πάρουν την ψήφο του λαού; Πολλοί και διάφοροι, είναι η απάντηση. Τι να πει κανείς πρώτα, για τα αγγούρια της Μεγαλοοικονόμου, τα ματζούνια και τους τηλεπωλητές που κάνουν καριέρα στην πολιτική; Πολλά είναι τα παραδείγματα από σχεδόν όλους τους χώρους. Την ίδια ώρα μένει η ΧΑ εκτός του μιντιακού συστήματος, κερδίζοντας έτσι μια «άνετη» ψήφο από όσους θέλουν να πάνε κόντρα στο σύστημα αυτό και χωρίς να έχουν ακούσει ούτε στο ελάχιστο τους εκπροσώπους της ΧΑ να τους υποστηρίζουν. Κανείς φυσικά δεν ξέρει τι θα γινόταν αν οι εκπρόσωποι της ΧΑ έβγαιναν στο φως και φανερωνόταν ποιοι πραγματικά είναι.

Όμως ξέχωρα από αυτούς, το ζήτημα είναι στην επιλογή των προσώπων που θέλουμε να μας εκπροσωπήσουν, τόσο σε δήμους και περιφέρειες, όσο και στο ελληνικό και ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. «Η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα. Με τη σφαίρα μπορεί να σκοτώσεις τον εχθρό σου. Με την ψήφο μπορεί να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου» είχε πει ο Αβραάμ Λίνκολν και είχε απόλυτο δίκιο σε κάθε μία λέξη αυτής της φράσης, την οποία θα έπρεπε να διδάσκονται τα παιδιά μας στα σχολεία, ώστε να βγουν από εκεί συνειδητοποιημένοι πολίτες, έτοιμοι να κατανοήσουν και να αποφασίσουν.

Σήμερα βγαίνουν πολλά παιδιά στον εκλογικό στίβο με τη νοοτροπία των γηπέδων από τα σχολεία και γίνονται οπαδοί και στα πολιτικά, όπως και στα ποδοσφαιρικά, με αποτέλεσμα να επικρατεί ο λαϊκισμός, που μόνο δεινά μπορεί να φέρει στον τόπο. Ας το σκεφτούμε λοιπόν, λίγο παραπάνω όλοι μας. Είναι για το καλό μας…

 


Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Politik την Παρασκευή 01 Μαρτίου 2019

Loading