Μπαίνει στο… παιχνίδι για την ταινιοθήκη του MEGA η ΕΡΤ;

Είναι σίγουρα από τα θέματα που αναμένεται να κυριαρχήσουν στην τηλεοπτική επικαιρότητα τους επόμενους μήνες. Ο πλειστηριασμός των περιουσιακών στοιχείων του Mega αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθότι γίνεται αντιληπτό ότι θα υπάρξουν πολλοί ενδιαφερόμενοι.

Οι περισσότεροι μνηστήρες φυσικά θα είναι για την ταινιοθήκη του καναλιού. Είναι άλλωστε το μεγαλύτερο περιουσιακό του στοιχείο. Χάρη στις σειρές του το Mega κρατήθηκε «ζωντανό» προβάλλοντας επαναλήψεις μέχρι να χαθεί το σήμα του από τους δέκτες.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Real» η δημοπρασία είναι πολύ πιθανό να γίνει τον Μάιο.
Μάλιστα το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι είναι εξαιρετικά πιθανό να διεκδικήσει και η ΕΡΤ την ταινιοθήκη του καναλιού. Είναι κάτι που επεσήμανε ο Λευτέρης Κρέτσος σε συνέντευξή του στην ειδική έκδοση του «Marketing Week» ωστόσο πέταξε το μπαλάκι στη διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης για τις τελικές αποφάσεις.

Όπως επισημαίνει η «Real» εφόσον η ΕΡΤ καταφέρει και αποκτήσει την ταινιοθήκη του Mega τότε το πιο πιθανό είναι να δημιουργηθεί ειδική ζώνη στο πρόγραμμά της. Άλλωστε και η δημόσια τηλεόραση έχει τεράστιο αρχείο.

Πάντως όπως αναφέρεται σχετικά θα πρέπει να διευθετηθεί από τις τράπεζες και το καθεστώς κάτω από το οποίο θα γίνει ο πλειστηριασμός. Θα πρέπει να έχουν ξεκαθαριστεί δηλαδή ζητήματα δικαιωμάτων γιατί δεν έχει κανένα νόημα να αποκτήσει κανείς την ταινιοθήκη αν δεν μπορεί να προβάλλει το υλικό.

Αν τελειώσει και αυτή η υπόθεση τότε είναι σίγουρο ότι σχεδόν όλοι οι παίκτες του τηλεοπτικού σκάκι θα επιχειρήσουν να την αποκτήσουν.

Loading