Το Becoming της Μισέλ Ομπάμα αύριο στο Netflix

Το Becoming είναι το αυτοβιογραφικό βιβλίο που ρίχνει μια ενδελεχής ματιά στη ζωή της πρώην Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα σε μια στιγμή βαθιάς αλλαγής, όχι μόνο για την ίδια, αλλά και για τη χώρα, που αυτή και ο σύζυγός της, υπηρέτησαν πάνω από οκτώ χρόνια, από τον Λευκό Οίκο.

Το ομότιτλο ντοκιμαντέρ, που θα προβληθεί αύριο, 6 Μαΐου, από το Netflix, παρακολουθεί από κοντά τη ζωή της Μισέλ Ομπάμα, βάζοντας τους θεατές στα παρασκήνια της περιοδείας που έκανε σε 34 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο για την προώθηση του βιβλίου της και υπογραμμίζει τη δύναμη της κοινωνίας να γεφυρώνει τα χάσματα και το πνεύμα διασύνδεσης που επιτυγχάνεται όταν οι άνθρωποι είναι ανοιχτοί και μοιράζονται τις ιστορίες τους με ειλικρίνεια.

Σε δήλωση της η Μισέλ Ομπάμα είπε: «Είμαι ενθουσιασμένη που στις 6 Μαΐου, το Netflix θα κυκλοφορήσει το Becoming, ένα ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία της Nadia Hallgren, το οποίο εξετάζει τη ζωή μου και τις εμπειρίες που αποκόμισα κατά την περιοδεία μετά την κυκλοφορία των απομνημονευμάτων μου. Τους μήνες που πέρασα ταξιδεύοντας, συναντώντας και συνομιλώντας με ανθρώπους σε πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο, και που όταν επέστρεψα στο σπίτι μού ήρθε η ιδέα ότι αυτό που μοιράστηκα με το κοινό είναι κάτι βαθύ και πραγματικό και δεν μπορεί να χαθεί. Σε μεγάλες ή μικρότερες ομάδες, νέων ή ηλικιωμένων, συναντηθήκαμε και μοιραστήκαμε ιστορίες, γεμίζοντας τους χώρους συνάντησης με τις χαρές, τις ανησυχίες και τα όνειρά μας. Αναλύσαμε το παρελθόν και φανταστήκαμε ένα καλύτερο μέλλον, μιλώντας για την ιδέα του “becoming”, πολλοί από μας τολμήσαμε να πούμε γι αυτά που ελπίζουμε μεγαλόφωνα». 

Η Μισέλ Ομπάμα στη δήλωσή της είπε ακόμα ότι κρατάει σαν θησαυρό τις αναμνήσεις κι αυτή τη διασύνδεση που είχε τώρα, περισσότερο από ποτέ, «καθώς παλεύουμε όλοι μαζί για να ξεπεράσουμε αυτήν την πανδημία, καθώς φροντίζουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα, προφυλάσσουμε τις κοινότητές μας και προσπαθούμε να διατηρήσουμε τη σχέση μας με την εργασία και το σχολείο, ενώ αντιμετωπίζουμε τεράστιες ζημιές, σύγχυση και αβεβαιότητα». 

«Είναι δύσκολο αυτές τις ημέρες να αισθανόμαστε προσγειωμένοι και αισιόδοξοι, αλλά ελπίζω ότι, όπως κι εγώ, θα βρείτε λίγη χαρά και μία μικρή ανάπαυλα σ’ αυτό που έχει φτιάξει η Nadia. Επειδή διαθέτει ένα σπάνιο ταλέντο, καθώς η κατανόηση και η συμπόνια που έχει για τους άλλους φαίνεται σε κάθε πλάνο που κινηματογραφεί. Το πιο σημαντικό, καταλαβαίνει την έννοια και τη δύναμη της κοινότητας, και η δουλειά της μαγικά την απεικονίζει», πρόσθεσε η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ. 

Στη συνέχεια η κ. Ομπάμα αναφέρθηκε και στις αποστάσεις που θα πρέπει οι άνθρωποι να τηρούν εξαιτίας της πανδημίας Covid-19 λέγοντας: «Όπως ίσως γνωρίζεται πολλοί από εσάς, μου αρέσουν οι αγκαλιές. Σε όλη μου τη ζωή βλέπω αυτήν την κίνηση ως την πιο φυσική και εξισορροπητική χειρονομία που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος σε κάποιον άλλο, ο ευκολότερος τρόπος για να πεις: “Είμαι εδώ για σένα”. Κι αυτό είναι ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα της νέας πραγματικότητας. Τα απλά πράγματα, -το να δεις έναν φίλο σου, να καθίσεις με κάποιον που υποφέρει, να αγκαλιάσεις κάποιον που μόλις γνώρισες-, δεν είναι πλέον καθόλου απλά». 

«Αλλά είμαι εδώ για σας. Και ξέρω ότι είστε εδώ ο ένας για τον άλλον. Ακόμα κι αν δεν μπορούμε πλέον να συγκεντρωθούμε με ασφάλεια ή να τραφούμε από την ενέργεια της ομάδας, αν και πολλοί από μας ζούμε στη θλίψη, τη μοναξιά και το φόβο, πρέπει να παραμείνουμε ανοιχτοί και να μπορούμε να μπούμε στη θέση των άλλων ανθρώπων», είπε η κ. Ομπάμα και τόνισε: «Η ενσυναίσθηση είναι η σωτηρία μας. Είναι αυτό που θα μας οδηγήσει στην άλλη πλευρά. Ας το χρησιμοποιήσουμε για να επαναπροσανατολίσουμε την προσοχή μας προς αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία, να επανεξετάσουμε τις προτεραιότητές μας και να βρούμε τρόπους για να αναδιαμορφώσουμε καλύτερα τον κόσμο απεικονίζοντας τις ελπίδες μας».

Κλείνοντας τη δήλωσή της η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ είπε: «Ακόμα και σε δύσκολους καιρούς, ειδικά σε δύσκολους καιρούς, οι ιστορίες μάς βοηθήσουν, ώστε να ενισχυθούν οι αξίες μας και να ενδυναμωθούν οι σχέσεις μας. Το να τις μοιραζόμαστε μας δείχνει το δρόμο προς τα εμπρός. Σας αγαπώ και μου λείπετε όλοι σας».

Πηγή: ΑΜΝΑ

Loading