Τα “πακέτα” προπομπός ανόδου ; – Kέρδη 0,63%

Επανήλθε η Αθήνα κοντά στις 870 μονάδες με μοχλό τις τράπεζες και ο τζίρος ήταν κατά τι αυξημένος, μια ένδειξη θετική για την συνέχεια.

Τελικώς, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 868,01 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,63%

Όπως θα δούμε η αγορά προεξοφλεί θετικά τις συναντήσεις της κυβέρνησης στις ΗΠΑ, εξ ου και διακινήθηκαν  και πακέτα συναλλαγών  στις τραπεζικές μετοχές.

Κι όταν γίνονται πακέτα, συνήθως, ακολουθεί μια άνοδος αφού σημαίνειν ότι, υπάρχουν αγοαραστές που πιστεύουν ότι η Ελλάδα θα αποκτήσει  επενδυτική βαθμίδα.

Λίγες ώρες πριν, σε εκδήλωση της Goldman Sachs, ο πρωθυπουργός πρόκειται να  συναντήσει τους 30 διευθύνοντες συμβούλους  απο τις μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρείες καθώς και μεγάλους επενδυτές.

Η συνάντηση είναι άκρως σημαντική διότι σε τέτοιες συναντήσεις οι επενδυτές λαμβάνουν το “σήμα”. Εαν οι απόδοσεις κεφαλαίων τους συμφέρουν αποφάσιζουν τις επενδύσεις.Σ ότι αφορά τους επενδυτές στο χρηματιστήριο, εκεί τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα. Εφόσον λυθεί το θέμα  του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ – Κίνας τότε προς τα τέλη του χρόνου δεν θα έχουν πρόβλημα να αυξήσουν την συμεμτοχή τους στην Ελλάδα. Επιπλέον, οι επενδυτές που θα συμμετάσχουν στην συνάντηση θα βολιδοσκοπήσουν και την συμμετοχή  τους στο ελληνικό ομόλογο που αναμένεται να εκδοθεί.

Ράλυ 3,24% για την μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στα  2,80 ευρώ, ύστερα απο τη νέα μείωση των ανοικτών πωλήσεων απο το short fund Οceanwood.

Kέρδη 2,94% για την Eurobank στα 0,875 ευρώ. Κέρδη 1,54% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 3,036 ευρώ. Με άνοδο 1,19% η Alpha bank στα 1,697 ευρώ. Οι συναλλαγές ανήλθαν στα 64,7 εκατ.ευρώ με πακέτα 13,8 εκατ. ευρώ κυρίως σε Εθνική, Eurobank, Πειραιώς και ΟΤΕ.

Loading