Σκυλακάκης: “Σε 10 ημέρες θα δοθούν οι πρώτες αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους”

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης σε σημερινή του συνέντευξη στον ΑΝΤ1 μίλησε για το πρόγραμμα της κυβέρνησης σχετικά με τη στήριξη των πυρόπληκτων – “Οι προκαταβολές που θα δοθούν είναι ικανές για να αντιμετωπιστούν τα πρώτα προβλήματα των πυρόπληκτων” τόνισε ο κ υπουργός.

Αρχικά ο κ Σκυλακάκης αναφέρθηκε στο πακέτο μέτρων που ανακοινώθηκε χθες από τον πρωθυπουργό, Κυριάκος Μητσοτάκης. Τόνισε πως επρόκειτο να δοθούν ικανές αποζημιώσεις που θα αντιμετωπιστούν τα πρώτα προβλήματα των πυρόπληκτων και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η στεγαστική συνδρομή και μια σειρά απαλλαγών, φορολογικών κ.α.

Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι οι πληγέντες θα εισπράξουν τα χρήματα που δικαιούνται μέσα στο επόμενο δεκαήμερα ή δεκαπενθήμερο το αργότερο. Στη συνέχεια υποστήριξε, πέραν της αρχικής αρωγής προς τους πυρόπληκτους τα χρήματα που δικαιούνται θα καταβληθούν σε 3 φάσεις χωρίς καθυστερήσεις.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι οι φωτιές που έπληξαν την χώρα μας τις τελευταίες μέρες, είναι μια νέα μορφή πυρκαγιών που αποκαλούνται μέγα- φωτιές και έχουν αρχίσει να εμφανίζονται ήδη στη Μεσόγειο. Συμπλήρωσε δε ότι αυτές οι φωτιές θα μείνουν και μάλιστα θα χειροτερεύουν καθώς είναι απόρροια της κλιματικής αλλαγής και δυστυχώς θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτές.

Τέλος, τόνισε ότι η αντιμετώπιση τους θα πρέπει να έχει συναινετικό χαρακτήρα και αυτό μαρτυρά η επιλογή του Σταύρου Μπένου από τον πρωθυπουργό. Πρόσθεσε ότι σε αυτό το κλίμα κινήθηκε χθες και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις δηλώσεις του.

Δείτε επίσης: Αλγερία: 42 οι νεκροί – Κάηκαν στις πυρκαγιές που κατακαίνε τον βορρά

Loading