Πτώση 0,85% με εκροές και προσδοκία απο ΟΤΕ

Aυξάνονται οι πιέσεις  στην Αθήνα καθώς η αγορά χάνει σχεδόν όλα τα χθεσινά κέρδη και ως φαίνεται ρόλο παίζουν και οι εκροές απο μια αναδιάρθρωση σε Δείκτη του FTSE25.    

Συγκεκριμένα, εκροές ύψους 22 εκατ. ευρώ αναμένονται στην Αθήνα, εξαιτίας της αναδιάρθωσης του Δείκτη FTSE. Οι εκροές, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές αφορούν τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, και τις μετοχές ΟΠΑΠ, οτε, Τιτάνας, Μυτιληναίος, ΕΛΠΕ, Μπέλα.

Απο την αλλη πλευρά, το ανάχωμα στην πτώση  είναι η έκδοση του ομολόγου του ΟΤΕ – διαδικασία η οποία ενδέχεται να τελειώσει και εντός της ημέρας με επιτόκιο το οποίο θα κυμαίνεται χαμηλά. Σε άλλες εποχές μια  ολοκλήρωση μιας  έκδοσης εντός της ημέρας σήμαινε την μεταφορά κεφαλαίων και προς μετοχές του ελληνικού χρηματιστηρίου.

Η ζημιά που έχει γίνει στην Αθήνα εξαιτίας της διαμάχης ΗΠΑ- Κίνας έχει αναβάλλει το ρίσκο στην Ελλάδα, καθώς κανείς ξένος διαχειριστής δεν ρισκάρει τα κέρδη στην Ελλάδα, όταν είναι ανοτικό το θέμα ΗΠΑ- Κίνας.

Ο Γενικός Δείκτης κινείται στις  860,61 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,87%.

Με πτώση 2,09% η Alpha bank στα 1,683 ευρώ. Πτώση 1,34% για την Εθνική Τράπεζα στα 2,578 ευρώ. Πτώση 1,02% για την EUROBANK στα 0,8265 ευρώ. Πτώση 2,10% στην Μπέλα στα 17,23 ευρώ.

Οριακά τα κέρδη σε Coca-  Cola, Eλλάκτωρ και Ελληνικά Πετρέλαια. Με πτώση 0,.40% ο Μυτιληναίος στα 9,88 ευρώ. Πτώση 0,74% για την  Lamda στα 8,03 ευρω. Σε χαμηλά επίπεδα οι συναλλαγές στα 14,5 εκατ.ευρώ.

Loading