Κορονοϊός: «Ανεπαρκή τα δύο μέτρα για όσους κάνουν τζόκινγκ ή ποδηλασία»

Η απόσταση των δύο μέτρων δεν είναι επαρκής για να μας προστατεύσει από τη μόλυνση από τον κορονοϊό όταν κάνουμε τζόκινγκ ή ποδηλασία, όπως αναφέρει πανεπιστημιακή μελέτη από το Βέλγιο και την Ολλανδία.

Τη συγκεκριμένη πληροφορία έδωσε, σε συνέντευξη στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (Deutschlandfunk) ο Βέλγος καθηγητής αεροδυναμικής Μπερτ Μπλόκεν, επκεφαλής σχετικής μελέτης στα πανεπιστήμια του Λέουβεν (Βέλγιο) και του Αϊντχόφεν (Ολλανδία).

Ο ρόλος που παίζουν τα σταγονίδια της εκπνοής

Ο κ. Μπλόκεν σημείωσε με νόημα: «Όταν κάνετε τζόκινγκ και εκπνέετε, τα σταγονίδια της εκπνοής είναι τόσο ελαφριά που δεν κινούνται μαζί σας. Μένουν πίσω από εσάς στο σύννεφο του αέρα και χρειάζονται κάποιο χρόνο για να πέσουν στο έδαφος».

Και πρόσθεσε με νόημα: «Αν περπατάω τώρα από πίσω σας, τότε δεν είναι αρκετός ο χρόνος να πέσουν και επομένως κινούμαι κατευθείαν προς αυτό το σύννεφο. Το μήκος του ρεύματος του αέρα που δημιουργείται από κάποιον ο οποίος κάνει τζόκινγκ ή ποδήλατο εξαρτάται από το μέγεθος του σώματος και φτάνει έως 20 και 25 μέτρα».

Έτσι, όταν αθλούμαστε πρέπει σίγουρα να κρατάμε μεγαλύτερες αποστάσεις. Την ίδια στιγμή, κρίνεται επαρκής η απόσταση των δύο μέτρων όταν πραγματοποιούμε τα ψώνια μας στο σούπερ μάρκετ.

Δείτε επίσης: Θεραπεία με πλάσμα αίματος για τον κορονοϊό

Loading