Ιταλία: Θανατική ποινή σε αρκούδα λόγω επίθεσης σε πεζοπόρους

Θανατική ποινή επιβλήθηκε σε… μία καφέ αρκούδα στην Ιταλία, η οποία επιτέθηκε σε έναν πατέρα και τον γιο του την περασμένη εβδομάδα σε ένα  μονοπάτι πεζοπορίας στο Τρεντίνο της Ιταλίας.

Ο 59χρονος Φάμπιο Μισερόνι και ο 28χρονος γιος του Κρίστιαν, έκαναν πεζοπορία την περασμένη Δευτέρα, όταν ήρθαν αντιμέτωποι με την αρκούδα.

Το ζώο, όπως αναφέρει το CNN, δάγκωσε το πόδι του γιου πριν ο πατέρας προλάβει να πηδήξει στην πλάτη της αρκούδας για να μπορέσει ο 28χρονος να το σκάσει.

Η αρκούδα άρχισε να πάλλεται για να απαλλαγεί από τον κλοιό του 59χρονου, τον έριξε κάτω με αποτέλεσμα να σπάσει το πόδι του σε τρία διαφορετικά σημεία. 

Την ίδια ώρα, ο γιος του άρχισε να χτυπάει παλαμάκια για να τραβήξει την προσοχή του ζώου, το οποίο τελικώς έτρεξε πίσω στο δάσος.

Με εντολή κυβερνήτη η αρκούδα καταδικάστηκε σε θανατική ποινή

Μετά την επίθεση στους δύο άνδρες, ο κυβερνήτης του Τρεντίνο, υπέγραψε διάταγμα που επέτρεπε την αιχμαλωσία και ευθανασία της αρκούδας, την οποία οι Αρχές προσπαθούν να ταυτοποιήσουν μέσα από τα ίχνη DNA που άφησε πάνω στα θύματά της.

Αρκετές επιθέσεις αρκούδων τα τελευταία χρόνια

Τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί μία σειρά από επιθέσεις αρκούδων και οι τοπικές Αρχές έχουν δημιουργήσει μία βάση δεδομένων με το γενετικό «αποτύπωμα» των ζώων που τις πραγματοποίησαν. Έχουν συγκεντρώσει δείγματα σάλιου, τριχώματος, αλλά και περιττώματα. Τα πλάνα από κάμερες ασφαλείας – επίσης – χρησιμοποιούνται για την ταυτοποίηση των… δραστών.

Ωστόσο, πληθαίνουν οι εκκλήσεις που λαμβάνουν οι Αρχές να μην πειράξουν την αρκούδα της πρόσφατης επίθεσης – τουλάχιστον έως ότου να διαλευκανθούν πλήρως οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το συμβάν.

Ιταλική οργάνωση και ο υπουργός Περιβάλλοντος κατά της απόφασης

Η ιταλική οργάνωση για την προστασία των δικαιωμάτων των ζώων, Animalisti Italiani, και το World Wide Fund for Nature ζητούν από την τοπική κυβέρνηση να σταματήσει το… αρκουδο-κυνηγητό μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα για την επίθεση. Όπως σημειώνουν, πρέπει να διαλευκανθεί το κατά πόσο τα θύματα πείραξαν κατά οποιονδήποτε τρόπο το ζώο, κάτι που τα ίδια αρνούνται κατηγορηματικά. 

Σχεδόν 15.000 άτομα είχαν υπογράψει – μέχρι και χθες, Σάββατο – μία αίτηση της World Wide Fund for Nature για τη διάσωση της αρκούδας, με την οποία ζητείται η άμεση ανάκληση της… θανατικής ποινής.

Ο Ιταλός υπουργός Περιβάλλοντος, ζήτησε, επίσης, να μην πειράξουν την αρκούδα, λέγοντας πως μπορεί να είναι απλώς μία μητέρα που ήθελε να προστατεύσει τα μικρά της.

«Μόνο αφότου έχουν συγκεντρωθεί συγκεκριμένα επιστημονικά δεδομένα σχετικά με την επίθεση στους δύο πολίτες, θα μπορέσουμε να εξετάσουμε τεχνικές λύσεις, στις οποίες – κατά τη γνώμη μου – δεν πρέπει να περιλαμβάνεται το να σκοτώσουμε το ζώο», έγραψε ο Σέρτζιο Κόστα.

Loading