Οι φόβοι της Angelina Jolie σχετικά με τον ρατσισμό

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε βρετανικό περιοδικό η γνωστή ηθοποιός του Χόλυγουντ Angelina Jolie αναφέρθηκε στους φόβους που βιώνει στις ΗΠΑ αναφορικά με τον ρατσισμό και την αφροαμερικανή κόρη της Ζαχάρα, μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από λευκούς αστυνομικούς.

Στη συνέντευξη αυτή η Jolie αναφέρθηκε στις φυλετικές διακρίσεις που υπάρχουν στη χώρα αλλά και στη θύελλα αντιδράσεων που έχει προκληθεί μετά τις δύο δολοφονίες αφροαμερικανών σε Μινεάπολη και Ατλάντα.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περισσότεροι από 70 εκατομμύρια άνθρωποι που έπρεπε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω πολέμου ή διωγμών. Αναμφίβολα ρατσισμός και διακρίσεις υπάρχουν στις ΗΠΑ. Ένα σύστημα που με προστατεύει αλλά μπορεί να μην προστατεύει την κόρη μου – ή οποιονδήποτε άλλο άνδρα, γυναίκα ή παιδί – με βάση το χρώμα του δέρματός του είναι απαράδεκτο» σημείωσε η ηθοποιός.

Και πρόσθεσε πως «πρέπει να προχωρήσουμε πέρα από τη συμπάθεια και τις καλές προθέσεις στους νόμους και στις πολιτικές που αντιμετωπίζουν πραγματικά τον ρατσισμό και την ατιμωρησία. Ο τερματισμός της κατάχρησης εξουσίας από την αστυνομία είναι μόνο η αρχή. Πρέπει να πάμε και πιο πέρα από αυτό, να αγγίξουμε όλες τις πτυχές της κοινωνίας, από το εκπαιδευτικό μας σύστημα μέχρι την πολιτική».

Στο πλαίσιο αυτό η ηθοποιός του Χόλυγουντ εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εξέγερση σε διάφορα σημεία του κόσμου και τις διαδηλώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι μεγαλώνουν, κούρασε. Ο κόσμος δηλώνει ότι είναι κουρασμένος από τις δικαιολογίες και την έλλειψη μέτρων. Δείχνει αλληλεγγύη ο ένας στον άλλον, αφού αυτοί που έχουν την εξουσία δεν έχουν επαρκείς απαντήσεις. Ο κόσμος δείχνει να ξυπνάει, οι άνθρωποι κάνουν βαθύτερες εκτιμήσεις. Ήρθε λοιπόν η ώρα να γίνουν αλλαγές και στους νόμους και στα θεσμικά μας όργανα – ακούγοντας όλους εκείνους που έχουν πληγεί περισσότερο και οι φωνές τους έχουν αποκλειστεί» κατέληξε η Jolie.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αντιρατσιστικές διαδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη-Επεισόδια στο Βέλγιο

Loading