Χρηματιστήριο: Ο απολογισμός της εβδομάδας

Συνολική άνοδος 2,59% καταγράφηκε στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, παρά την ήπια πτώση που σημειώθηκε στη συνεδρίαση της Παρασκευής (3/7).

Το ελληνικό Χρηματιστήριο επηρεάστηκε από το θετικό κλίμα στις διεθνείς αγορές, μετά τα αισιόδοξα μηνύματα για την παραγωγή εμβολίου για τον κορονοϊό.

Τα ελπιδοφόρα μηνύματα από το πεδίο της έρευνας για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού αλλά και η ανακοίνωση μακροοικονομικών στοιχείων καλύτερων από τις εκτιμήσεις, έδωσαν τις απαραίτητες τονωτικές ενέσεις στο ηθικό των επενδυτών.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τα στοιχεία για την εργασία στις ΗΠΑ, με τις θέσεις εργασίας τον Ιούνιο να καταγράφουν τη μεγαλύτερη άνοδο στην ιστορία, σε επίπεδο μήνα.

Η χρηματιστηριακή αγορά βρήκε στηρίγματα και από τη σημαντική βελτίωση που καταγράφεται και στην αγορά ομολόγων.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε την εβδομάδα στις 658,55 μονάδες , έναντι 641,95 μονάδων της προηγούμενης εβδομάδας, σημειώνοντας εβδομαδιαία άνοδο 2,59%, ενώ από τις αρχές του έτους σημειώνει πτώση 28,16%.

Τεχνικά το επίπεδο των 660 μονάδων αποτελούν την πρώτη αντίσταση, η διάσπαση της οποίας θα οδηγήσει την αγορά προς την επόμενη ζώνη αντίστασης των 680-690, ενώ στήριξη υπάρχει στις 640 και χαμηλότερα στις 600 μονάδες.

Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE/ASE 25 έκλεισε με άνοδο 3,01%, ενώ ο δείκτης FTSE MID CAP έκλεισε με κέρδη 1,02%.

Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε την εβδομάδα με άνοδο σε ποσοστό 3,95%, ενώ από τις αρχές του έτους καταγράφει απώλειες σε ποσοστό 57,46%.

Η συνολική αξία των συναλλαγών στις συνεδριάσεις αυτής της εβδομάδας ανήλθε στα 207,963 εκατ. ευρώ, ενώ η μέση αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 41,59 εκατ. ευρώ, από 48,354 εκατ. ευρώ της προηγούμενης εβδομάδος.

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς την βδομάδα αυτή αυξήθηκε κατά 647 εκατ. ευρώ, ενώ από τις αρχές του έτους έχει μειωθεί κατά 15,908 δισ. ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε ακόμη:
Χρηματιστήριο: Μικρή πτώση στην Αθήνα

Loading